Saturday, April 6, 2013

Triunghiul Bermudelor din Oltenia şi alte mistere ~REPOST

Triunghiul Bermudelor din Oltenia şi alte mistere ~ karmapolice

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

Friday, April 5, 2013

SOUL SURFER-FILMUL DE WEEKEND

REAL AMAZING STORY OF BETHANY HAMILTON

FULL HERE


13 year-old Bethany Hamilton is a champion surfer who was born to be in the water. But after a fun night out night surfing and what should be a fun day in the water, she is attacked by a shark and loses her arm. 

Rushed to the hospital, she remains calm, and maintains her faith in God. Now she has to re-learn how to do everything with only one arm - including how to surf. It will take her friends, family, and her Christian faith to get her back into the water, but if that is where she is meant to be, she will find a way to get there. Written by napierslogs



 Un film splendid despre ce inseamna curajul si determinarea, dar mai ales credinta intr-o forta superioara ce te face sa nu te lasi infrint in cele mai rele momente ale vietii.

Povestea reala a lui Bethany Hamilton, o adolescenta din Hawai ce se antreneaza pentru a fi surfer profesionist pina cind, intr-o dimineata, un rechin o ataca si ii smulge bratul sting.
Va fi Bethany capabila sa mearga mai departe? Aflati raspunsul in acest film, care va va face sa plingeti, sa rideti si sa fiti mai buni la sfirsit.

AICI, SUBTITRAT IN ROMANA.

TRAILERUL:



SITEUL LUI BETHANY HAMILTON/BETHANY'S WEBSITE

BETHANY SWIMMING WITH SHARKS:





cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark  

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

REFLEXII IN OGLINDA-BEAUTY OF THE WORLD

O INITIATIVA A LUI SORIN





cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL INTR-O CALATORIE UNICA!

Thursday, April 4, 2013

Yi Jin Jing Romania - interviu cu dr. Jiang Feng

APASATI PE CC PT TRADUCEREA IN ROMANA


KARMAPOLICE-AZI OVIDIU DRAGOS ARGESANU



De mult am vrut sa scriu despre OAA, dar din lene si lipsa de interes nu am facut-o. Azi, in semn de multumire ca m-a facut sa rid in hohote o sa-l fac celebru.

Multi elevi mi-au spus ce se intimpla la initierile lui OAA. Altii mi-au spus ce aberatii au invatat-pentru ca nu imi place sa critic fara sa cercetez m-am uitat la clipuri de ale lui care se gasesc pe utube, si nu ma refer doar la acesta.

Am sintetizat 3 subiecte care m-au deranjat.

DESPRE MOLITFE

O sa incep cu o chestie care m-a oripilat si o sa repet ca sa nu aud comentarii timpite-NU SINT CRESTINA SI IMI E O SCIRBA INFINITA DE BISERICA ROMANA CA PUTERE DE OPRESIUNE SI MANIPULARE (however NU  de biserica vazuta ca trup mistic al lui Iisus, asa cum ne-a invatat parintele Galeriu.) Dar, asa cum am spus si elevilor mei, in momentul in care practici o tehnica ce apartine de o anumita religie, ca aceasta sa functioneze este OBLIGATORIU sa respecti regulile religiei respective.

O sa incep cu discutia despre un clip pe care l-am vazut in care OAA citea molitfele sf Vasile cel mare.

Parintele Galeriu NU NE LASA sa participam la molitfe decit o data pe an, de ziua sf Vasile, cind trebuie sa ne ducem dupa macar una daca nu 3 zile de post negru (buh bye revelion).
Dinsul spunea ca nu are sens daca nu sintem posedati sa chinuim diavolii, pentru ca dupa aceea, cei ce au fost exorcizati, raniti etc or sa vina sa ne atace(acest punct de vedere este subliniat si in islam, in care se spune ca jinnii demonici nu trebuie ucisi(decit in extremis) ci exorcizati si CONVERTITI).

Parintele Cleopa spunea ca in mod corect molitfele sfintului Vasile trebuie facute dupa 7 zile de post negru tinute IMPREUNA de preotul ce face exorcizarea si de credinciosul posedat, iar daca acesta nu vrea/nu poate, membrii familiei sale pot sa tina acest post pentru cel afectat, care, era inchis intr-o chilie pe toata perioada postului pentru ca-desigur-incerca sa fuga.

Parintele Argatu spunea ca preotul ce face exorcismul trebuie sa tina mereu post negru(daca le citeste zilnic), de aceea avea in jurul sau un cerc de ucenici care tineau fiecare o zi de post negru in timpul saptaminii, pentru a asigura protectia neincetat, iar sfintia sa tinea mereu luni, miercuri, vineri. 

Parintele Elefterie, dragostea mea, NU MAI MINCA DELOC in ultimiii ani ai vietii sale, consumind doar ceai si miere, iar simbata si duminica dupa luarea sfintei Impartasanii gusta ceva usor. DE POST.

Dar nu ma credeti cititi aici ce spune parintele Argatu, cel mai mare exorcist al Romaniei, despre acest subiect.

Iata ce spune biserica.org:

Molitfele Sfântului Vasile cel Mare si ale Sfântului Ioan Gura de Aur numite si exorcisme sunt cele mai puternice rugăciuni împotriva duhurilor necurate din oameni si case. Ele se citesc numai de preoţi si duhovnici bătrâni care au viaţa curata si sunt mari postitori si care au dezlegare de la duhovnicii lor sa le citească, caci daca le citesc preoţi tineri, fără post si viaţa cât mai curata, diavolii chinuiesc mai tare pe cei bolnavi si nu ies din oameni, ba uneori se răzbună cu mari ispite asupra celor care au citit moliftele.

 Moliftele de izgonire a diavolilor din oameni si chiar din animale se citesc numai în zile de post, mai ales la miezul nopţii în biserica, în fata icoanelor făcătoare de minuni sau lângă racla cu moaşte ale sfinţilor. Atât preotul care le citeşte cât si cei bolnavi de duhuri necurate împreuna cu rudele si însoţitorii lor trebuie sa tina post negru cel puţin o zi si o noapte, uneori chiar trei zile. 

 Când bolnavii posedaţi de duhuri rele nu se vindeca, se va face spovedania generala a celor bolnavi si a rudelor lor, ca nu cumva cineva dintre ei sa fi făcut păcate grele si sa fi rămas nespovedite. 

Apoi se repeta moliftele Sfântului Vasile cel Mare de trei ori la miezul nopţii, cu câte o zi până la trei zile de post negru. După puţin timp bolnavul trebuie sa fie dus la Sfintele Moaşte si la Icoanele făcătoare de minuni din tara ca sa i se citească si acolo molitfele Sfântului Vasile cel Mare.

CARE ESTE CONCLUZIA?

Molitfele NU se citesc nici macar de ORICE PREOT. Asa cum este spus sus, exista anumite conditii temporale, spatiale si harice pentru a le savirsi. Si credinciosul trebuie sa fie pregatit cu post si rugaciune, nu numai preotul oficiant.

Revenind, vreau sa clarific faptul ca eu sint complet de acord ca fiecare persoana sa faca rugaciuni de exorcizare pentru el si casa sa, dar in crestinism regula nu permite sa iti faci singur exorcizari. Ce poti face este sa tii dezlegari, rugaciuni, anumite acatiste, post.

In sufism, noi folosim, ba chiar ESTE OBLIGATORIU sa facem zilnic PERSONAL anumite rugaciuni de exorcizare, pentru ca nu avem voie sa permitem accesul diavolilor in casa si in corp. Dar acum VORBIM DE CRESTINISM. In sufism sintem invatati sa folosim rugaciunea pentru a ne curata si a-i ajuta pe altii.

Din pacate domnul Argesanu nu numai ca se insala pe dinsul citind aceste molitfe, dar le face rau si celor carora le citeste, asa cum atit de clar reiese din pargraful de mai sus.

DESPRE REIKI

IN REIKI, fie ca este USUI SHIKI RYOHO, TEATE sau ALT SISTEM JAPONEZ, initierea este facuta in mod obligatoriu personal. Initierea nu se face in grup, de la distanta si nu se face desenind pe cineva niste simboluri fara putere. Ca primul maestru de USUI SHIKI RYOHO din Romania, am studiat cu maestrii japonezi si nu ma insel asupra acestui punct. Initierea Reiki presupune 4 transmisii pentru gradul 1, 2 transmisii pentru gradul 2 si una pentru gradul de maestru (apropo gradul  de maestru nu se imparte in 2 initieri).

Aceasta practica permite transmisia gnozei si protectiei  liniei originale catre discipol. Daca transmisia nu este facuta corect, ucenicul nu primeste gnoza, si puterea pe tehnica. El nu va intelege ce face, nu va progresa si mai tirziu va incepe sa trateze cu bioenergie, energia sa personala,  pentru ca daca zilnic nu facem GASSHO respectind principiile etice REIKI, accesul nostru la inima divina universala din care curge energia pura Reiki, se taie.

Multi practicanti sau maestrii sint obositi dupa o zi de lucru iar aceasta este urmarea faptului ca nerespectind principiile spirituale si nefolosind Reiki ca pe o cale spirituala, ci doar ca pe un mod de a face bani, ei vor da din energia lor personala si se vor umple de entitati malefice si vampirice.

 Din pacate, din aceste motive in Romania Reiki a ajuns o bataie de joc, s-a ajuns sa iti mai fie rusine sa spui ca practici Reiki, pentru ca toti se uita urit la tine(si cu buna dreptate, intelepciunea populara aici a fost selectiva). REIKI este o cale spirituala, o modalitate foarte puternica de a vindeca, insa numai daca practici corect si ai transmisia originala.

REIKI NU EXORCIZEAZA, NU LUCREAZA CU INGERI, NU LUCREAZA CU CRISTALE, NU LUCREAZA CU ALIATI/SERVITORI SPIRITUALI(lol).


DESPRE SPIRITUALITATE

Back to KUNDALINI.
Este incredibil cum cineva poate sa abereze in 3 minute atit de grav legat de marea forta cosmica KUNDALINI SHAKTI.

Sa citez:
'Sarpele kundalini se duce si intoarce'-right, unde la piata? La un film? La o miutza?
'El este o larva si corpul este o pupa...... El se transforma in om...sarpele Kundalini se transforma in om'
'Ai facut bine, capeti aripioare'(te transformi in inger)

Nu o sa incep sa discut despre doctrina angelica-oamenii sint creati din elementul pamint, jinii din foc iar ingerii din lumina -plus ingerii NU mai au liber arbitru dupa cadere, deci there is no way un om sa se transforme in inger-OMUL POATE EVOLUA MULT DEASUPRA INGERILOR, dar asta e o alta poveste.

Sa revenim la Kundalini, semidoctii, cei ce au citit in trecere povesti despre doctrine secrete FARA SA LE PRACTICE imi fac o scirba nespusa, dar e treaba lor. Cind insa se erijeaza in mari maestrii spirituli asta devine f grav, pentru ca EI STIIND CA SE DUC DIRECT IN IAD, NU VOR SA MEARGA SINGURI CI VOR SA II IA SI PE CEILALTI CU EI.

Dar ce este Kundalini? Kundalini Shakti este forta cosmica ce pune in miscare creatia. Este Shekhina, forta feminina a lui Dumnezeu, duhul sfinteniei ce se manifesta PLENAR la sfinti, si PARTIAL la adeptii practicilor autentice.

KUNDALINI NU se transforma in om, deoarece Kundalini isi are salasul in om. Dupa ce se purifica chakrele prina mantre, yantre si meditatie, proces ce ia ani, dupa ce vrittisurile de pe chakre devin EXCLUSIV pozitive, atunci, daca ucenicul reuseste sa-si ridice KUNDALINI va atinge gnoza si uniunea cu Dumnezeu.

Kundalini NU se duce la plimbare, el cade in chakrele inferioare la practicantul ce nu a resusit sa il ridice plenar, sau nu a reusit sa-si sublimeze energiile joase.

KUNDALINI NU IESE DIN CORP DECIT DACA VREI SA VAMPIRIZEZI PERSOANA. Simplul fapt ca este aratat intr-un desen timpit faptul ca KUNDALINI iese din corp si o ia la dreapta, denota ignoranta incredibila a acestui domn. In Micul Circuit Celest care ar putea arata ca in desenele analfabete ale domnului,  NU SE LUCREAZA CU KUNDALINI, ci cu Qi. 

KUNDALINI NU ESTE QI DOMNULE ARGESANU.

In tantrele suprioare care nu se predau decit dupa ce s-a luat juramintul de boddhisattva, exista o expulzare a unor forte mantrice sub forma de lumina, iar mediul de expulzie este Kundalini (este ca gazul ce propulseaza un balon). Acestea insa nu se duc aiurea (aceasta este o tehnica vrajitoreasca de furt de suflet, la modul in care OAA o foloseste). ELE SE DUC IN INIMA LUI BUDDHA SAU A LUI SHIVA, in functie de initierea pe care ai primit-o.

Ok am vorbit destul, este cazul sa va folositi discernamintul pe inima, si sa nu va mai lasati vampirizati, doar pentru ca un pseudo guru v-o trage bine(da, stiu ca le-a trage discipolelor ceea ce este de nepermis) sau pentru ca va scarmana egoul.

"Real compassion kicks butt and takes names and is not pleasant on certain days. If you are not ready for this FIRE, then find a 'New Age' sweetness and light, perpetually smiling teacher and re-label your ego with spiritual sounding terms. But, stay away from people who practice REAL COMPASSION, because they will FRY YOUR ASS, my friend." ~ Ken Wilber


 
'Adevarata compasiune iti trage suturi in fund, te balacareste si nu este placuta in unele zile. Daca nu estI gata pentru acest FOC, atunci gaseste un guru 'dulce' si 'luminos' New age care zimbeste mereu si iti re-eticheteaza egoul cu termeni ce suna spiritual. Dar stai departe de oamenii care practica ADEVARATA COMPASIUNE, pentru ca iti vor arde curul prietene'-KEN WILBER

LECTURI OBLIGATORII PT INTELEGEREA LUI KUNDALINI:

THE SERPENT POWER


THE GARLAND OF LETTERS


SHIVA SAMHITA


SHAKTI AND SHAKTA 


MAHANIRVANA TANTRA





Molitfele Sfântului Vasile cel Mare si ale Sfântului Ioan Gura de Aur numite si exorcisme sunt cele mai puternice rugăciuni împotriva duhurilor necurate din oameni si case. Ele se citesc numai de preoţi si duhovnici bătrâni care au viaţa curata si sunt mari postitori si care au dezlegare de la duhovnicii lor sa le citească, caci daca le citesc preoţi tineri, fără post si viaţa cât mai curata, diavolii chinuiesc mai tare pe cei bolnavi si nu ies din oameni, ba uneori se răzbună cu mari ispite asupra celor care au citit moliftele. Moliftele de izgonire a diavolilor din oameni si chiar din animale se citesc numai în zile de post, mai ales la miezul nopţii în biserica, în fata icoanelor făcătoare de minuni sau lângă racla cu moaşte ale sfinţilor. Atât preotul care le citeşte cât si cei bolnavi de duhuri necurate împreuna cu rudele si însoţitorii lor trebuie sa tina post negru cel puţin o zi si o noapte, uneori chiar trei zile. Când bolnavii posedaţi de duhuri rele nu se vindeca, se va face spovedania generala a celor bolnavi si a rudelor lor, ca nu cumva cineva dintre ei sa fi făcut păcate grele si sa fi rămas nespovedite. Apoi se repeta moliftele Sfântului Vasile cel Mare de trei ori la miezul nopţii, cu câte o zi până la trei zile de post negru. După puţin timp bolnavul trebuie sa fie dus la Sfintele Moaşte si la Icoanele făcătoare de minuni din tara ca sa i se citească si acolo molitfele Sfântului Vasile cel Mare. - See more at: http://moldovacrestina.md/doctrina/rugaciunile-sfantul-vasile-exorcism/#sthash.fonjCcP4.dpuf

Molitfele Sfântului Vasile cel Mare si ale Sfântului Ioan Gura de Aur numite si exorcisme sunt cele mai puternice rugăciuni împotriva duhurilor necurate din oameni si case. Ele se citesc numai de preoţi si duhovnici bătrâni care au viaţa curata si sunt mari postitori si care au dezlegare de la duhovnicii lor sa le citească, caci daca le citesc preoţi tineri, fără post si viaţa cât mai curata, diavolii chinuiesc mai tare pe cei bolnavi si nu ies din oameni, ba uneori se răzbună cu mari ispite asupra celor care au citit moliftele. Moliftele de izgonire a diavolilor din oameni si chiar din animale se citesc numai în zile de post, mai ales la miezul nopţii în biserica, în fata icoanelor făcătoare de minuni sau lângă racla cu moaşte ale sfinţilor. Atât preotul care le citeşte cât si cei bolnavi de duhuri necurate împreuna cu rudele si însoţitorii lor trebuie sa tina post negru cel puţin o zi si o noapte, uneori chiar trei zile. Când bolnavii posedaţi de duhuri rele nu se vindeca, se va face spovedania generala a celor bolnavi si a rudelor lor, ca nu cumva cineva dintre ei sa fi făcut păcate grele si sa fi rămas nespovedite. Apoi se repeta moliftele Sfântului Vasile cel Mare de trei ori la miezul nopţii, cu câte o zi până la trei zile de post negru. După puţin timp bolnavul trebuie sa fie dus la Sfintele Moaşte si la Icoanele făcătoare de minuni din tara ca sa i se citească si acolo molitfele Sfântului Vasile cel Mare. - See more at: http://moldovacrestina.md/doctrina/rugaciunile-sfantul-vasile-exorcism/#sthash.fonjCcP4.dpuf

Arya Mata  
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark 


Legende din islam despre pisici

Kundalini: Legende din islam despre pisici: Cum a apărut pisica O poveste spune că Shaytan (diavolul) s-a transformat în mistreț și a urcat pe Safina (Arca), alături de toate celel...

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL IN AUGUST 2013!

Ceausescu a refuzat Grupul Bilderberg



Ceausescu a fost eliminat de Trilaterala

Stelian Octavian Andronic, care de atunci a supravegheat activitatea societatilor secrete internationale, este in masura sa ne ofere, in exclusivitate, o informatie noua: Bilderberg a incercat recrutarea lui Ceausescu inca din 1971.

"In 1971, inainte de constituirea Trilateralei, in 1973, cineva care facea parte si din serviciile secrete, si membru al Grupului Bilderberg, a incercat sa-l racoleze pe Ceausescu. Nu pot sa dezvalui identitatea acestuia, dar este o persoana foarte cunoscuta pe plan mondial", ne spune fostul spion. "Reactia lui Ceausescu a fost categoric impotriva. 


Daca ar fi fost de acord soarta lui si a Romaniei, poate, ar fi fost cu totul alta. El a fost lichidat, exclus de pe scena istoriei, chiar de catre Trilaterala. Informatiile noastre au fost clare: in ianuarie 1989, reprezentantii Trilateralei, America -- Henry Kissinger, Europa -- Valery Giscard d'Estaing, si Asia -- Yasuhiro Nakasone, s-au intalnit la Moscova cu Mihail Gorbaciov. Dupa care Gorbaciov, la ultima intanire cu Ceausescu, i-a spus: 'ne vedem in decembrie... daca ne mai vedem!'"


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/BookmarkVENITI CU NOI IN ISRAEL! http://www.calatorii-initiatice.ro/pag2/calatorie-unica-in-israel-17-29-august-2013/

"BAI, ESTI UN CRIMINAL !" (IN MEMORIA LUI RADU CHESARU)

OVIDIU ZARA - BLOG 100% ADEVAR: "BAI, ESTI UN CRIMINAL !" (IN MEMORIA LUI RADU CHESARU)

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark


Bizarre Remains Of "dragon Skeleton" Discovered In Chinese Sea

Bizarre Remains Of "dragon Skeleton" Discovered In Chinese Sea

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

Wednesday, April 3, 2013

Sleeping Dancing Kitty-MIERCUREA FARA CUVINTE

MIERCUREA FARA CUVINTE ESTE O INITIATIVA A LUI CARMEN



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

GURDJIEF - UN DOCUMENTAR GERMAN

PENTRU SUBTITRAREA IN ROMANA APASATI CC IN DREAPTA JOS


The Real Face Of Jesus From The Shroud Of Turin [Video]

The Real Face Of Jesus From The Shroud Of Turin [Video]

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

FINAL TOUCH

FINAL TOUCH from APEIRON FILMS on Vimeo.

Jenny lives her life as if she were immortal. Stress, boredom and fears dominate her days and diminish her happiness. How would she behave, if she remembered that her existence was limited?
This short film was inspired by the works of Carlos Castaneda. 


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

MUNTII BUZAULUI-UN LOC MISTERIOS

Unii dintre istorici sustin ca muntii Buzaului reprezinta leaganul crestinismului din Romania. 

In asezarile rupestre din masivul Crucea Spatarului au locuit la doar 300 de ani dupa Hristos primii misionari crestini sositi din Orientul Mijlociu, ca sa propovaduiasca invatatura lui Hristos.

 Cea mai veche asezare, dintre cele aproape 20 cate sunt in complexul de vestigii rupestre, este grota numita Fundul Pesterii, care a fost locuita inca din secolul 6 IEN. Are incrustate pe pereti mai multe scrieri nedescifrate, dintr-un alfabet local.

http://dordeduca.ro/impresii/muntii_b...... (less)
http://www.newsin.ro/chilii-mun%C5%A3...





In muntii Buzaului la Coltul Carpatilor se afla singura localitate din Romania in care se gaseste chihlimbar.



 Excursie in masivul Siriu la Lacul Vulturilor (lacul fara fund). Legenda lacului

.




cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark 

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

Codul lui Oreste - Taina mostenirii geto-dacice



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL IN AUGUST 2013!

A Trip to Mount Omu and the Sphinx-PETER MOON INTERVIEW

A trip to the Romanian Sphinx and Mount Omu by Peter Moon revealing that the topography of the Bucegi Mountains contains a hidden message of face: the Bucegi Face.




 Interviu cu Peter Moon despre cartile lui Radu Cinamar, Proiectul Montauk, 21 decembrie 2012, Romania




cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

Share/Bookmark 

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

CTV: Tezaurul de la Pietroasele

Descoperită în urmă cu aproape 200 de ani în judeţul Buzău, Cloşca cu puii de aur atrage încă mulţi turişti încrezători că poate vor mai găsi o urmă din acest tezaur. Şi odată ajunşi acolo, oamenii află de la localnici întreaga poveste a acestei controversate comori, pentru că nu există localnic în Pietroasele care să nu se șţtie legenda...

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

Intr-o piramida egipteana a fost descoperit corpul unui extraterestru

Codul Omega: Intr-o piramida egipteana a fost descoperit corpul...: O poveste ciudata despre descoperirea unui extraterestru a aparut in jurul anului  2003 mai precis pe data de 7 ianuarie , cand egiptologii ...

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

Magia Ierusalem-ului

Codul Omega: Magia Ierusalem-ului ( orasul vechi ):       Dincolo de maiestria fotografului, imaginile  surprinse pe strazile  Ierusalem-ului  te duc cu gandul ca in acest oras timpul a ramas...

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

Tuesday, April 2, 2013

Andreia's Rolling Ideas: Meloman pentru o zi

Andreia's Rolling Ideas: Meloman pentru o zi: Sorin a dat startul, deci să cânte muzica! În 1987 trupa Celelalte Cuvinte lansa albumul omonim în care, printre alte piese, se găsea...

PUTIN CAM GENIAL

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

MELOMAN PENTRU O ZI-Mumford & Sons - I Will Wait




Well, I came home
Like a stone
And I fell heavy into your arms
These days of dust
Which we've known
Will blow away with this new sun

But I'll kneel down,
Wait for now
And I'll kneel down,
Know my ground

And I will wait, I will wait for you
And I will wait, I will wait for you

So break my step
And relent
Well, you forgave and I won't forget
Know what we've seen
And him with less
Now in some way shake the excess

'Cause I will wait, I will wait for you
And I will wait, I will wait for you
And I will wait, I will wait for you
And I will wait, I will wait for you

Now I'll be bold
As well as strong
And use my head alongside my heart
So tame my flesh
And fix my eyes
A tethered mind freed from the lies

And I'll kneel down,
Wait for now
I'll kneel down,
Know my ground

Raise my hands
Paint my spirit gold
And bow my head
Keep my heart slow

'Cause I will wait, I will wait for you
And I will wait, I will wait for you
And I will wait, I will wait for you
And I will wait, I will wait for you



Share/Bookmark 

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

Orasele antice de sub Marea Neagra


Orasul antic de sub Marea Neagra
» Arheologii spun ca situl scufundat in mare, langa Mangalia, a fost intemeiat de grecii dorieni in secolul al VI-lea inainte de Hristos. Cercetarile din ultimii 50 de ani au evidentiat ca fortareata are dimensiuni impresionante – aproape doua mile in largul marii si tot doua mile de-a lungul tarmului actual.
 
» Relatari despre orasul scufundat in Marea Neagra exista inca din secolul XV, cand un navigator burgund a vazut “zidurile care ieseau din mare” in dreptul portului Panguala (Mangalia).
O cetate antica s-ar afla in acest moment pe fundul Marii Negre, scufundata in dreptul orasului Mangalia. De acest lucru sunt convinsi mai multi arheologi si scafandri romani si straini care incearca acum sa obtina o finantare europeana pentru a continua cercetarile si a scoate la lumina orasul de sub mare. 

Este vorba despre cetatea Callatis, intemeiata de grecii dorieni in secolul al VI-lea inainte de Hristos. Toata aceasta constructie s-a scufundat in timpuri imemoriale, cea mai plauzibila explicatie a oamenilor de stiinta fiind cutremurele, din cauza carora au avut loc rupturi succesive ale malurilor. 

Asa s-au dus la fund zidurile, dar si alte amenajari din incinta cetatii – de la strazi pana la diverse edificii cu caracter civil sau militar. Conform cercetarilor din ultimii 50 de ani, fortareata antica si portul aferent se intind pana la aproape doua mile in largul marii.
De-a lungul uscatului, cetatea atinge tot doua mile marine. 

De remarcat ca toate constructiile antice incep de la cativa metri de malul actual al marii. Desi presa a mai relatat despre aceste descoperiri, pana acum autoritatile nu au facut nimic pentru scoaterea la lumina a vestigiilor de langa Mangalia. Ultima speranta a cercetatorilor a ramas obtinerea unei finantari europene.

Strada antica

Suntem pe faleza Mangaliei, in dreptul statiei meteorologice. Din zona aceasta incep zidurile cetatii antice Callatis. E partea doriana a constructiei, cea mai veche.

 “Cum intri in mare, la cativa metri distanta, dai de ruine”, ne spune arheologul Liliana Vioiu, de la muzeul local. Mai departe, in dreapta noastra, vedem actualul port Mangalia. Acolo se afla, tot scufundate, alte ziduri ale cetatii, ceva mai “moderne”, din perioada romanilor. Strabatem repede strazile pustii, de noiembrie, ale orasului, ajungand la un hotel de patru stele, in apropiere de portul turistic.
Intram in cladire si coboram spre subsol. 

Aici avem ocazia sa mergem pe o strada antica. La extinderea hotelului, cu vreo zece ani in urma, s-au facut sapaturi in urma carora au fost descoperite vestigii de o valoare inestimabila. Cladirea cea noua pastreaza astfel in pantecele sale o farama de istorie. 

Calcam pe pietrele atent slefuite ale unei strazi antice, lata de cativa metri. Pe marginea caii de acces se intinde sistemul de canalizare. Toate au fost facute de romani. “Daca cercetarile ar continua, s-ar vedea ca strada aceasta se intinde spre vechea cetate, care acum e sub apa”, ne explica arheologul Liliana Vioiu.

“Coltii” uriasi ai Mangaliei

Exista descrieri din diverse epoci ale zidurilor scufundate in mare, dupa cum ne povesteste Sorin Colesniuc, directorul Muzeului de Arheologie din Mangalia. Calatorul burgund Walerand de Wawrin noteaza, in 1445, ca ajungand in portul “Panguala” – una dintre diversele denumiri de peste timp ale Mangaliei – a vazut ziduri de mari dimensiuni care ies din mare, in largul portului cel nou de la vremea aceea.

Din aceeasi sursa se stie ca multe corabii s-au scufundat dupa ce s-au lovit de acei “colti” uriasi. Peisajul lugubru l-a impresionat, in 1652, si pe negustorul turc Evlia Celebi, referindu-se la orasul “Mankalia”, iar un fracez – Xavier Hommaire de Hell – vorbeste in 1928 despre “ziduri vechi iesind din rapa argiloasa unde e asezat orasul, ceea ce arata ca marea a invadat toata aceasta parte a litoralului”. O harta a Mangaliei, din 1924, prezinta zidul de nord al cetatii antice, o constructie care se prelungeste in largul Marii Negre. Harta este rodul studiilor incepute in 1901 de Pamfil Polonic.

Scafandrii militari au studiat Callatisul

Cercetari de anvergura asupra cetatii Callatis au fost demarate abia in 1962, fiind desfasurate, timp de zece ani, de capitanul-comandor Constantin Scarlat, o figura emblematica pentru Marina Militara. 

El a infiintat prima unitate de scafandri din Armata Romana. Datorita lui exista azi o harta detaliata a cetatii scufundate. Cu toate astea, Constantin Scarlat arata, intr-un articol publicat in 1973, ca pana la momentul respectiv fusesera descoperite cel mult 20% din totalul vestigiilor submarine din dreptul Mangaliei

. Investigatiile au fost reluate abia in 1994, de data asta sub auspiciile Muzeului de Arheologie din Mangalia, care a colaborat, pana in 1998, cu cercetatorii italieni de la “Cooperativa Metambuco” din Padova. Dupa ei au venit, in 2007, specialistii de la “Octopus Archeological Research Association” din Budapesta si de la Centrul de Scafandri “Carpatica” din Bucuresti.

Cercetari pe bani proprii

Un alt mare pasionat de povestea Callatisului este Jeno Szabo. El a infiintat in judetul Covasna unicul centru din Romania in care se pregatesc scafandri arheologi. Jeno a facut parte din echipa lui Jacques-Yves Cousteau. Dupa tot ce a vazut in lumea intreaga, Jeno Szabo ne spune ca cetatea scufundata de langa Mangalia e unica in lume. 

“E unica tocmai prin intinderea sa”, zice romanul, care a inceput sa studieze cetatea Callatis inca din 2004, in colaborare cu Muzeul de Arheologie din Mangalia. Pentru ca nu avea cine sa-l ajute cu bani, Jeno Szabo a scos din propriul buzunar peste 20.000 euro.

Avea nevoie de bani pentru combustibil, cazare si masa pentru oamenii de stiinta. Noroc ca au mai venit sponsorizari de la colegii sai din strainatate, pentru acoperirea unui buget total de 75.000 euro, cat a costat intreaga operatiune de la acea vreme, care insemna folosirea unor echipamente sofisticate, inclusiv a unui minisubmarin. “Am batut pe la multe usi, pe la ministere, sa obtin bani pentru continuarea cercetarilor. Toti te asculta, promit, dar pana la urma nu fac nimic”, e mahnit interlocutorul nostru.

Directorul-scafandru

Poti merge pe “strazi”, vezi peste tot pavaje, mai sunt resturi ale unor constructii – coloane si capiteluri, la care se adauga fragmente din vase ceramice. Se vad ziduri din caramida antica, dale din piatra. Toate acestea pot fi observate si atinse pe fundul Marii Negre, in dreptul Mangaliei. 

Asa ne povesteste Sorin Colesniuc, directorul Muzeului de Arheologie din Mangalia, care a imbracat, cu cativa ani in urma, echipamentul de scafandru si a studiat zona, cu ochiul arheologului, pana la o adancime de 12 metri. “Potentialul turistic al acestui sit arheologic este de neimaginat. O cercetare amanuntita ar scoate la lumina valori inestimabile”, spune directorul muzeului.

Noua atractie turistica in Egipt – muzeele submarine

Aflam ce fac strainii care au norocul unor vestigii antice scufundate in apropierea tarmurilor lor. Egiptul va demara anul viitor un proiect in valoare de 140 milioane dolari, pentru construirea unui muzeu subacvatic. Turistii vor avea ocazia sa admire la fata locului ruinele palatului Cleopatrei. Constructia a fost inghitita de apa din cauza mai multor cutremure. Ideea e ca turistii sa coboare pe fundul marii, de-a lungul unor culoare din sticla. China vrea sa construiasca un muzeu asemanator, fiind dispusa la o investitie de 20 milioane dolari. 


De data asta, e vorba despre posibilitatea vizitarii unei epave scufundate cu 800 de ani in urma. Corabia se afla in apropierea coastei, in provincia Guangdong, la o adancime de 24 de metri. Specialistii au spus ca vasul “Marea de Sud – 1″ ar putea fi distrus in cazul in care s-ar decide scoaterea lui la suprafata. Asa ca mai bine se duc oamenii in adancuri, prin culoare din sticla, sa-l viziteze.

Ambasadoarea ONU a vizitat cetatea scufundata

Toti cei pe care i-am cunoscut cu aceasta ocazie sunt pesimisti. Cel mai transant a fost Jeno Szabo. El a spus clar: “Nu se va face nimic”. Tocmai il intrebasem cum vede viitorul Callatisului in materie de turism. Ne spune apoi si motivul dezamagirii sale: in 2007, a invitat-o la Mangalia pe ambasadoarea Organizatiei Natiunilor Unite in Romania, Soknan Han Jung. Oficialul a facut chiar o scufundare, sa vada cu ochii ei ruinele de pe fundul Marii Negre.

La intoarcerea pe mal, ambasadoarea a promis ca va trimite o scrisoare autoritatilor de la Bucuresti, cerandu-le sprijinul atat pentru continuarea cercetarilor, cat si pentru amenajarile ulterioare, astfel incat cetatea submarina sa devina o atractie turistica.

 “Nici pana azi nu s-a primit un raspuns la acea scrisoare”, zice Jeno Szabo. Daca a vazut cum merg treburile, omul nostru a vrut sa stranga singur banii necesari. Din pacate, a venit criza economica, asa ca speranta unor sponsorizari a disparut.

Ultima speranta – un proiect european

Dezamagit de aceasta situatie este si directorul Muzeului de Arheologie din Mangalia, Sorin Colesniuc. Ne povesteste ca a facut si el solicitari la nenumarate foruri din Bucuresti. Nimic concret n-a obtinut. Dar inca mai spera intr-o minune – un proiect european pe care a inceput sa-l puna pe hartie. Calculele estimative arata ca ar fi suficiente 180.000 euro pentru cercetari amanuntite asupra cetatii. “Am putea scoate de sub apa valori culturale inestimabile”, e convins directorul.

 El crede ca nu e nevoie decat de trei luni de cercetari, in care sa fie folositi cel mult opt specialisti, atat arheologi, cat si scafandri. Cu tot cu dotarile necesare – echipamente autonome pentru scufundare, sisteme de comunicatii, un sonar, aparate de fotografiat si de filmat subacvatice, un minisubmarin si un mecanism pentru ridicarea la suprafata a diverselor obiecte cu valoare istorica.

Tot in acest buget ar fi incluse si agregate speciale, ca niste aspiratoare. Cu ajutorul lor ar fi scoase in relief zidurile si restul constructiilor de pe fundul marii, prin indepartarea malului. Turistii vor putea in acest fel sa “citeasca” mai usor o buna parte din istoria incatusata de ape. Desi suntem pe malul Marii Negre, arheologul Liliana Vioiu ne spune, la sfarsitul vizitei noastre, ca “aici, la Mangalia, stam pe un munte de miracole”. Dar intrebarea de baza e urmatoarea: pe cine intereseaza acest lucru?…
de DAN GHEORGHE
sursa: http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/reportaj/orasul-antic-de-sub-marea-neagra-170497.html

Marea Neagra, plina de secrete

Marea Neagra este plina de secrete, epave si ruine antice impanzind strafundurile sale, accesul, insa , este foarte dificil; doar in anumite perioade ale anului, scafandrii dotati cu un echipament corespunzator au acces la numeroasele obiective de pe fundul marii, pentru ca vechiul Pont Euxin isi pastreaza si sub apa reputatia de mare neprimitoare.

PORTUL CETATII TOMIS.

Multi dintre constanteni nu stiu faptul ca pe o distanta de 300 de metri in largul falezei Cazinoului se afla ruinele subacvatice ale portului vechii cetati tomitane, docuri, depozite de marfuri si alte structuri antice stau cuminti, ingropate in uitare. De asemenea, vechea Callatis, are o buna portiune sub apa.

Cetatea subacvatica se intinde pe multe hectare, de la Mangalia pana la 2 Mai, mergand in larg pana la 900 de metri sau chiar mai mult, se afla un oras antic subacvatic. Portiuni de pavaj si urme de ziduri sunt vizibile si acum. Ar mai fi o varianta sustinuta de specialisti. Conform acesteia, o parte din ruine sunt ale vechii cetati Callatis, iar o parte sunt urmele asezarilor aflate pe niste insule care formau un fel de port natural.

EPAVE MEDIEVALE. Epavele antice si medievale se odihnesc in malul Marii Negre, dar scafandrii sustin ca nu le pot determina vechimea, acesta fiind apanajul arheologilor. Cel putin patru epave considerate medievale se afla in sudul litoralului.

Doua sunt la Mangalia, una la Costinesti si una la Eforie. Din ele se mai zaresc doar coastele si chila. Pot fi zarite si ancore sau amfore, dar alte obiecte mai mici sau comori nu exista, pentru ca in Marea Neagra s-au tranzactionat doar bunuri de consum.

AGATELE DE LA 2 MAI. Exista o legenda a comorilor, aceasta ar fi legata de golful de la 2 Mai. Potrivit legendei, o nava romana care a venit in Marea Neagra incarcata doar cu balast l-a aruncat cand a luat marfa pentru pietele imperiului. Insa balastul era sol vulcanic din zona Neapolelui, iar acesta continea agate scoase de vulcanul Vezuviu. Cu timpul, apa marii a spalat solul vulcanic, ramanand doar pietrele semipretioase, despre care unii spun ca le-au gasit pe plaja golfului de la 2 Mai.

POTOPUL A FOST AICI. Cea mai fascinanta realitate a Marii Negre este scaderea constanta a nivelului salinitatii, ceea ce indica, impreuna cu urmele de locuire descoperite pe platforma continentala, la aproximativ 200 de metri adancime, faptul ca la origini ea a fost un lac cu apa dulce. Marea Mediterana s-a revarsat in lacul cu apa dulce si a luat nastere Pontul Euxin. Pentru locuitorii din antichitate, evenimentul a reprezentat un veritabil potop, acesta putand fi sursa povestilor numeroase din vechime, inclusiv a celei biblice.
Adaptat: tracologie.info

http://www.infodobrogea.ro/arta-si-cultura/situri-arheologice/marea-neagra-plina-de-secrete/
Akra, oraşul antic înghiţit de Marea Neagră
O echipă de scafandri ucraineni a explorat ruinele oraşului antic Akra, scufundat în apele Mării Negre, în zona de coastă a Crimeei.
Oraşul Akra a fost observat în detaliu pentru prima dată în anii ’80, dar cercetătorii au făcut recent mai multe descoperiri noi, potrivit realitatea.net.
 
Printre acestea se numără şi o serie de epave. Vasele descoperite pe fundul mării datează atât din Antichitate, cât şi din Evul Mediu. Majoritatea transportau bunuri de larg consum dinspre Strâmtoarea Bosfor către către Akra. Arheologii ucraineni au scos la suprafaţă sute de artefacte, printre care vase de ceramică şi fragmente din fundaţia clădirilor oraşului.
atlantisalmariinegre-1343929996.jpg
Supranumit Atlantisul din Crimeea, Akra s-a scufundat în ocean atunci când malul pe care se afla oraşul s-a surpat şi a dus la prăbuşirea acestuia în ocean. Potrivit experţilor ucraineni, va dura mai bine de un deceniu până când scafandrii vor putea explora oraşul scufundat în întregime.
 
 
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark VENITI CU NOI IN ISRAEL! http://www.calatorii-initiatice.ro/pag2/calatorie-unica-in-israel-17-29-august-2013/

Cazul OZN iunie 1996 - Certesti, Galati, Romania - UFO



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

Wolf Messing Psychically Robs a Bank - Part 1

A Psychic Robbery - Joseph Stalin challenged pyschic Wolf Messing to rob a bank only using his mind. The outcome? Watch Part 2.

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites