Saturday, January 21, 2012

PARFUMUL CAFELEI






I'm feeln' mighty lonesome, havn't slept a wink,

I walk the floor and watch the door and in between I drink black coffee.
Love's a hand-me-down broom.

I'll never know a Sunday, in this weekday room.

I'm talkin' to the shadows, One o'clock to four,

And lord, how slow the moments go when all I do is pour black coffee.


Since the blues caught my eye.
I'm hangin' out on Monday
my Sunday dreams to dry.

Now a man is born to go a lovin',
A woman's born to weep and fret.

To stay at home and rend her oven,

And drown her past regrets in coffee and sigarettes!


I'm moonin' all the mornin' and mournin' all the night,

And in between it's nicotine and not much heart to fight black coffee.

Feelin' low as the ground.
It's drivin' me crazy, this waitin' for my baby,
To maybe come a round.


Azi de dimineata Carmen mi-a reamintit de minunatul ciclu al povestilor parfumate initiat de Mirela, si pentru ca azi vorbim despre parfumul cafelei, aceasta muzica imi evoca parfumul masculin, aspru amarui al iubitului inimii mele, ce se amesteca cu memoria uneia dintre primele noastre intilniri, cind am baut pentru prima oara cafea yemenita, cafea alba amestecata cu ghimbir si alte spices.


Sint dependenta de cafea si o spun cu mindrie, pentru ca la noi in Orientul Apropiat cafeaua este atit medicament cit si afrodiziac, dar si pudra mistica folosita de cei cu stiinta pentru a chema spiritele.

Cafeaua mea preferata este cafeaua neagra tare, sau cafeaua cu hel, acel minunat afrodiziac dezinfectat si bob miraculos ce cheama jinnii sa stea cu tine noaptea la o cafea, sau dimineata cind inca mai esti in lumea viselor.



Yupeee am gasit aici pentru voi reteta cafelei albe yemenite..have fun:

In Yemen se numeste “QAHWA BAYDA” ce inseamna exact cafea alba in araba. Este DELICIOASA.

Reteta pt 2 cani:

1) 1 cana seminte de susan prajite
2) 3 cani de apa
3) 1/2-3/4 cana de lapte condensat
4) 1/4 lingurita pudra de scortisoara
4) 1/4 lingurita de pudra de hel( cardamon)
5) ghimbir proaspat ras (jumatate din marimea degetului aratator)f
6) zahar brun dupa gust(merge si alb)
7) 1 lingurita cafea tare (sau mai mult daca vreti mai tare)

Puneti apa, semintele de susan, scortisoara, cardamonul zaharul si ghimbirul intr-o tigaita la foc mediu, dati in clocot apoi lasati pe foc mic amestecind aproximativ 8-10 minute pina se amesteca perfect.

Adaugati laptele condensat, si mai lasati 5 minute. La sfirsit adaugati cafeaua si dati in clocot citeva secunde, servind apoi imediat.




15 comments:

nu stiu daca este coincidenta, dar astazi, la tema Povestii parfumate, initiate de Mirela, avem ca tema Parfumul cafelei ;) asa ca ... nu rata sa te înscrii :)
(si eu am scris pe tema aceasta: http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2012/01/parfum-de-cafea.html)

Am citit entuziast reţeta ...
Ingredientele sunt teribile!
Mulţumesc!

Karmapolice, aici e o adevărată provocare!Trebuie să încerc această rețetă, sună excepțional și sigur are un gust...plus magia! Un adevărat răsfăț! ;)

aaaaa! ai completat postarea! îmi placeeeee! wow, si ce reteta de cafea! m-ai facut deosebit de curioasa... hmmmm trebuie sa fac rost neaparat de ingrediente!
Te pup, weekend fain! :)

nu o sa fiti dezamagite fetelor, o sa fie minunata...va pup

Mulţumesc pentru reţetă, cred că am să o încerc.

voi incerca sigur reteta :)
primele boabe de hell le-am gustat inainte de revolutie , aduse de studentii arabi...am tot incercat apoi sa gasesc,dar n-am mai gasit...de vreo doi ani am regasit cardamonul, care-mi place de mor si pe care-l folosesc la greu si cateodata prea mult...

Cred că dă dependenţă de la prima înghiţitură...

Bine te-am gasit la aceasta parfumata poveste a cafelei!

Eu inca nu beau cafea, dar imi place aroma ei inconfundabila. :)

Si eu m-am inscris cu un articol la aceasta tema:
http://gabryellehelen.wordpress.com/2012/01/21/imoralitate-cu-aroma-de-cafea/

Daca-ti face placere, te invit sa citesti, si sa-ti spui parerea! :D

Imi place mult aroma cafelei ce razbate din randurile tale! Recunosc ca nu am servit cafea alba pana acum, dar nu e tarziu sa o incerc, mai ales ca ingredientele sunt mai mult decat apetisante... ;-)

dragii mei va multumesc pentru comentarii si nu uitati viata e scurta asa ca micile bucurii ce ne insenineaza merita simtite la max!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites